Business as Virtual
Nieuw logo en bedrijfsidentiteit

Een nieuw logo en nieuwe identiteit voor Business as Virtual, een van de meest relevante virtual assistants van Amsterdam.

2020 is een belangrijk jaar voor Brigitte Hermelijn: het is  de start van haar nieuwe onderneming. Brigitte benaderde mij met de vraag om een nieuw logo te creëren die herkenbaar en onderscheidend is. Een nieuwe identiteit die overeenkomt met niet alleen haar uitstekende kwaliteiten, maar ook met haar huidige denken en haar werkmethodes. Voor dit (zeer collaboratieve) proces hebben ik me verdiept in de persoonlijke kwaliteiten en kernwaarden van Brigitte. Het logo is gebaseerd op een van haar culturele achtergronden waaronder native america. Inheemse Amerikaanse mensen waren erg in contact met of in harmonie met de natuur, en de spirit was erg belangrijk voor hen. Zo ook voor brigitte. De betekenis en de symboliek van het ‘oog van de sjamaan’ heb ik gebruikt als belangrijkste inspiratiebron voor haar nieuwe bedrijfsidentiteit. 

Het oog van de sjamaan reflecteert de wijze waarop ze meekijkt en meewerkt aan jouw bedrijf. het oog staat voor visie, overzicht en observeren maar ook voor wijsheid. Haar 20 jaar werkervaring is hierop van toepassing. 

Het oog van de sjamaan staat voor de dingen die jij als onderneming over het hoofd ziet maar die zij kraakhelder in beeld voor je brengt. Het kleurgebruik ( groen, rood en geel ) verwijzen naar de mix van haar culturele achtergrond. Het logo hebben we grafisch strak en helder gehouden. Waarbij strak verband houdt met overzicht en planning. Tevens geeft het logo geeft een duidelijke richting aan, nml. recht vooruit en dus doelgericht.  Pijlen symboliseren bescherming, verdediging en allertheid. belangrijke kernwaarden voor Brigitte haar mindset en hoge werkethiek. 

 

  • ClientJohn Doe
  • Date22 July 2015
  • CategoriesLogo, Graphic
OPEN PROJECT